Roermond

Excursie naar Jochumhof in Steyl

Nu de vakantieperiode weer bijna voorbij is hebben we een aantal mooie activiteiten voor onze leden op het programma staan. We starten op zaterdag 3 september met een excursie naar de botanische tuin Jochumhof (met eigen vervoer) in Steyl. In de Jochumhof zijn verschillende soorten tuinen te bezichtigen, de rotstuin, de geurtuin, de mediterrane tuin, de heemtuin, de kruidentuin en de Tigliëntuin. Ook zijn er veel monumentale bomen te bewonderen.

We worden ontvangen met koffie en vlaai en gaan onder leiding van een botanische gids deze prachtige tuin bekijken. U kunt zich aanmelden tot 25 augustus. Kijk voor meer informatie op de website.

Lezing over dahlia's

Dahlia's zijn de laatste jaren enorm in populariteit toegenomen. Dat is niet zonder reden, het zijn makkelijke dankbare planten met vele variëteiten. Op dinsdag 13 september neemt Marion Lemmen, floral designer, u mee in het verhaal van deze populaire bloem. Laat u verrassen en inspireren door de veelzijdigheid en uitstraling van de Dahlia.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website.

 

Bloemschikcursussen

Op 25 september start het nieuwe bloemschikseizoen 2022/2023. Doe mee op onze middag- of avondlessen onder leiding van deskundige docenten. De cursussen zijn voor zowel beginners als (ver)gevorderden en bestaan uit 7 lessen van circa 2 uur die 1x per maand worden gegeven op onze locatie in Melick.

Kijk voor meer informatie op de website.