Roermond

Lezing over zeldzame en ongewone bomen, struiken en planten van Australië en Zuid-Afrika, door Martijn Essers

Op dinsdag 19 maart heeft Martijn Essers een lezing geven over zeldzame en ongewone bomen, struiken en planten van Australië en Zuid-Afrika. Aan de hand van vele foto's werd een goed overzicht gegeven van de prachtige flora van deze twee werelddelen.

De lezing werd afgewisseld met audiovisuele presentaties onder andere "Ode aan de Boom".

Martijn Essers werkte tot aan zijn pensionering als tuin- en landschapsarchitect. Na zijn studie in Venlo en Maastricht startte hij een tuinontwerpbureau met hoveniersbedrijf. Hij vervulde diverse leidinggevende functies in parkbeheer o.a. in Arnhem en Amsterdam. 

In Molenhoek creëerde hij de botanische tuin ‘Paradise’, verscholen onder breed uitstaande eiken naast een zandafgraving. Hij stopte veel energie in het aanleggen van een fraai park met het accent op de Acer, Magnolia, Bamboe, botanische Pioenen, planten uit China, Korea en Japan. 

Een grote passie van hem is fotografie, waarvan we veel voorbeelden hebben gezien in de presentatie. Momenteel verzorgt hij lezingen, geïllustreerd  met klankbeelden en het illustreren van vaktijdschriften en boeken. 

Hij heeft gedurende vele jaren lange reizen naar Australië en Zuid-Afrika gemaakt en de passie voor  bomen en heesters  brengt hij over in deze lezing. Martijn blijft geïnteresseerd in het ontdekken van de natuur.