Roermond

Tuinenreis Ostfriesland 8 t/m 12 september

Goed nieuws: de tuinenreis naar Ost Friesland en het oosten van de provincie Groningen gaat in ieder geval door. En er zijn nog voldoende plaatsen over, dus als je zin hebt om met andere tuinliefhebbers een leuke reis te maken, geef je dan alsnog op.

U kunt zich nog tot 1 juni opgeven via deze link: https://www.kuperstuinreizen.nl/alle-busreizen/tuinreis-ostfriesland-met-groei-bloei-2-2/ en tegelijkertijd ook graag aanmelden bij de reiscommissie: Els Wolfs, Tel. 06-11649676 of email: elswolfs65(at)gmail.com.

Na 1 juni is er geen garantie meer tot deelname, tenzij er nog hotelkamers beschikbaar zijn.
Voor meer informatie over het programma en inschrijven vindt u op de website. Wellkicht worden er andere tuinen bezocht in september omdat de andere tuinen dan misschien mincder mooi zijn. De reisleider Will Christiaanse zal de mooiste tuiinen voor ons uitzoeken. 

Avondexcursie hobbytuin in Someren

In het kader van de Nationale Tuinweek brengen we op dinsdag 13 juni om 19.00 uur een bezoek aan de hobbytuin van Anita en Theo Nijssen in Someren. Deze geheel zelf ontworpen, aangelegde en vormgegeven tuin van 8700 m2 is ontstaan tussen 2000 en 2009. Oorspronkelijk hadden Anita en Theo Nijssen hier een varkenshouderij. Vanaf 2003 is het terrein volledig als tuin ingericht, waar ze ook verschillende activiteiten organiseren. Nieuwe ontwikkelingen zijn een bank met mozaïek, een nieuw rozenprieel en een vernieuwde voortuin.

U kunt zich tot 6 juni aanmelden via e-mail (info(at)roermond.groei.nl) en door overmaking van € 6,50 p.p. voor leden en € 7,50 p.p. voor niet-leden op rekening nr. NL65 RABO 0144 1032 49 t.n.v. KMTP afd. Roermond onder vermelding van 'avondexcursie Ons Paradijs'. Vervoer is op eigen gelegenheid; wellicht bestaat de mogelijkheid om te carpoolen.

Avondexcursie Tuincentrum Schmitz

Tuincentrum Schmitz in Vlodrop opent op donderdagavond 15 juni om 19.00  uur zijn deuren speciaal voor leden van Groei & Bloei afd. Roermond e.o. De twee broers Schmitz zijn eigenaar van dit mooie tuincentrum en geven ons uitleg over het concept van hun tuincentrum door middel van een rondleiding door het gehele complex. We worden ontvangen met koffie en vlaai.

De toegang is gratis, maar u dient zich wel aan te melden vóór 8 juni via info(at)roermond.groei.nl 

OpenTuinendag

Op deze laatste dag van de Nationale Tuinweek zullen een aantal tuineigenaren hun tuin openstellen voor bezoekers. Een mooie gelegenheid om eens bij iemand anders over de schutting te mogen kijken om ideeën op te doen of gewoon om te genieten van andermans tuinen en hun gastvrijheid. 

De volgende tuinen zijn een bezoek meer dan waard om te bekijken op zondag 18 juni van 11.00-16.00 uur.

  • Reppelstraat 25, Roggel
  • Statenlaan 19, Horn
  • Statenlaan 11, Horn
  • Napoleonsweg 130, Neer

Kijk voor een uitgebreide beschrijving en meer informatie over de tuinen op de website.

 

Busreis naar Appeltern Plantenfestijn

Het hele jaar door is er in De Tuinen van Appeltern volop aandacht voor het ontwerp en de inrichting van tuinen. De meer dan 200 verschillende voorbeeldtuinen spelen daarbij een grote rol. Maar omdat de plantenwereld van Appeltern in feite groter is dan de tuinenwereld, organiseert De Tuinen van Appeltern het Appeltern Plantenfestijn. De planten van Appeltern en de planten van diverse gespecialiseerde en bevriende kwekers staan twee dagen lang extra in de schijnwerpers! 

Groei en Bloei is op diverse manieren deelnemer aan het Plantenfestijn. Dit voorjaar wordt het Groei & Bloei paviljoen wat op De Floriade stond, herbouwd in Appeltern. Er wordt ook een echte Groei & Bloei tuin bij aangelegd met veel aandacht voor het Groei & Bloei Tienpuntenplan.

Klik hier voor meer informatie over dit evenement.

Bij voldoende belangstelling gaan we zondag 25 juni met de bus naar dit Eerste Plantenfestijn, samen met de andere afdelingen in ons rayon.

Reisinformatie:

  • De kosten voor de busreis inclusief entree bedragen:  € 35,-- voor leden (met bewijs van lidmaatschap) en € 44,50 voor niet-leden. 
  • Uiterste inschrijfdatum voor deze busreis is 28 mei.
  • Voor meer informatie en aanmelden kun je mailen naar elswolfs65(at)gmail.com of bellen naar 06-11649676.

Opstapplaats voor leden van ons rayon is de carpoolplaats aan de Rijksweg in Herten t.o. voormalige vaccinatielokatie om 08.15 uur. Aanwezig zijn om 08.00 uur.