Roermond

Nieuwsbrief

Ook dit jaar hebben weer een aantal tuinen hun tuinpoorten voor ons geopend.
De tuinen zijn open op zondag 16 juni 2024 van 10.00 uur tot 16.00 uur.
We wensen u veel tuingenot in de tuinen en een aangename kennismaking met hun eigenaren. Het zijn stuk voor stuk aparte tuinen waar met veel liefde en hard werken iets moois is gecreëerd. De volgende tuinen kunt u bezoeken: 

Lei Vallen, Reijndersstraat 4  in Baexem

De tuin van Lei Vallen is 8000m2 groot en bestaat uit gazons omzoomd door beukenhagen, die zorgen voor een gevoel van kamers. Door de vele bomen heeft de tuin een parkachtig karakter.

Roger Coenen, Hoeve de Holst, Holsterweg 35 in Posterholt

In het buurtschap Holst, nabij Posterholt, treft u Hoeve de Holst aan. Aan de voorzijde van de meer dan 3000 m2 tellende tuin geniet u in alle rust van hedendaagse prairieborders en aan de achterzijde van het perceel treft u een groene oase aan die gebaseerd is op de tuinen van Paleis het Loo.

Petra de Haas (kasteel Aerwinkel) in Posterholt

De tuin van Kasteel Aerwinkel is een echte Engelse landschapstuin van 7.5 ha. Je zou deze kunnen karakteriseren als een woodlandgarden met een zeer grote verscheidenheid aan bomen en heesters. Er staan 380 verschillende soorten.  Erg bijzonder is ook de nieuw aangelegde moestuin van Loes en Pascal van Van nature.

Francoise Neelen, Heinsbergerweg 106  in Roermond

Een liefhebberstuin. De meest passende benaming voor deze tuin. De borders zijn met name de “rode” border, welke zijn naam eer aan doet en de “prairie” border die medicinale en/of eetbare planten van Amerikaanse oorsprong bevat.

Fruitboomgaard met unieke maretak in de Herkenbosser Ohé van Piet Moors

Piet heeft in zijn boomgaard enkele prachtige hoogstam fruitbomen staan o.a. Glosterappel en sterappel. Bij drie fruitbomen groeit de maretak op diverse takken die na ongeveer 20 jaar  besjes hebben kregen. Dit is vrij uniek in dit deel van Limburg.

Wanneer u vanaf de Kruisweg richting de Hammerstraat rijdt of fietst gaat u rechtsaf de Herkenbosser Ohé in. Dan komt u vanzelf bij de boomgaard uit.

 

Voor een uitgebreide beschrijving en foto’s van alle tuinern kijk ook even op onze website: www.roermond.groei.nl