Roermond

Lezing 'mooie borders, 'prachtige combinaties'

Martje van den Bosch geeft ons tijdens haar lezing handige tips and tricks voor zowel  nieuw te ontwerpen als bestaande borders om in je eigen tuin mee aan de slag te gaan. Zij illustreert haar verhaal met veel foto’s van De Tuinen in Demen. Martje vertelt met passie over de mooie borders en prachtige combinaties, waarbij zij de kracht van repeterende planten en heesters in de border laat zien. 

Na de pauze hield ze een interessante lezing over de mooie uitstraling van bol- en knolgewassen in de tuin. Ieder jaar worden bij haar ruim 12.000 bollen gepoot. De verschillende soorten worden in een kruiwagen flink gemixt en daarna uitgestrooid op de bestemde plek. Daar waar de bollen liggen worden ze ook gepoot. Bij het mixen van tulpenbollen wordt veel aandacht besteed aan de eigenschappen, lengte en kleur. 

Het was een mooie leerzame avond met bruikbare tips voor toepassingen in je eigen tuin.

Martje van den Bosch studeerde filosofie en was jarenlang docent aan onder andere Avans Hogeschool. Sinds 2006 is zij fulltime met tuinen bezig: zij schrijft er over, ontwerpt voor anderen en zij werkt in de Tuinen in Demen, die zij met haar man heeft ontworpen en aangelegd.(zie ook: www.detuinenindemen.nl