Roermond

Op stap met de tuinarchitect

Geïnteresseerd in hoe een tuinarchitect de wensen van een tuineigenaar vertaald in een tuinontwerp? Tuinarchitect Mariette Kegge legt dit uit aan de hand van een tuin die door haar is ontworpen en laat ter plaatse zien hoe het plan werkelijkheid is geworden. 

Mariëtte Kegge werkt vanuit de visie dat natuur energie is, welke ervoor zorgt dat we in balans en harmonie zijn. Met onszelf, met de dieren en met onze omgeving. Er wordt gebruik gemaakt van Feng Shui, numerologie en middels radiësthesie kan er bepaald worden wat voor natuurlijke en onnatuurlijke energieën in een tuin en omgeving aanwezig zijn.

Jan en Annielien van Hoef in Weert, de gastvrije eigenaars van de tuin die we mogen bezoeken, zijn 3,5 jaar geleden naar deze plek verhuisd. De bestaande tuin bleek, onder andere door de vele stenen en verhoging (met daarop het terras) in het midden van de tuin, niet prettig om in te verblijven en gaf hen een onrustig gevoel. Daar ze niet wisten hoe ze dit konden verbeteren, hebben ze de hulp van Mariëtte Kegge ingeroepen. Na een paar intake gesprekken is zij voor hen aan de slag gegaan. Het bijzondere bij deze opdracht is dat ze voor het ontwerp verschillende disciplines heeft kunnen inzetten.

Door de tuin energetisch uit te meten kwam ze al snel achter de “problemen” in deze tuin. Met de toepassing van Feng Shui kon zij de juiste plekken bepalen voor het hobby schuurtje, de schuur en het waterelement, dat ze heel graag wilden hebben. Tevens moest er ruimte komen voor bloemenborders en ruimte voor de honden om te kunnen spelen. En plekjes om te kunnen genieten van de ochtend- en de avondzon.

Tijdens het bezoek aan deze tuin laat zij aan de hand van foto’s en tekeningen zien hoe zo’n proces van het eerste gesprek tot de daadwerkelijke aanleg verloopt. Daar de tuin in 2020 is aangelegd geeft de tuin al een aardig volgroeid beeld met als opmerking dat er altijd organische ontwikkeling is.

Ze is blij dat het is gelukt om deze aardige mensen een heerlijke tuin te geven. De balans is terug en de energie stroomt weer. Hetgeen blijkt uit hun onderstaande reactie : “Wij zijn erg enthousiast over je ontwerp en aanpak en o zo blij dat we ons dit gegund hebben. We genieten iedere dag volop er van.”