Roermond

Lezing over besdragende planten

Frans van der Graaf verzorgt een lezing over besdragende planten.

We kennen allemaal wel wat planten waar in het najaar bessen aan groeien. Hele bekende zijn natuurlijk Hulst, Vlierbes, Skimmia en Vuurdoorn. Maar er is meer!

Volgens Frans van der Graaf maken we in onze tuinen nog vaak te weinig gebruik van besdragende planten.

Doordat er na de bloei dikwijls prachtige bessen aan de plant verschijnen met een groot verloop in kleur van groen, geel, oranje, rood naar paarsblauw, zwart of wit, kunnen we het tuinseizoen tot ver in het najaar verlengen.

Bij sommige planten blijven de bessen zelfs de hele winter aan de plant hangen. Pas als de plant in het voorjaar uit gaat lopen vallen de bessen eraf of worden door de vogels opgegeten.

Er zal tijdens de lezing een hele verzameling planten met bessen de revue passeren. De ene meer bekend dan de ander, maar stuk voor stuk de moeite waard in de tuin. Op een interactieve manier gaan we er doelgericht naar kijken. Er zullen deze avond veel takken met bessen in de zaal aanwezig zijn, zodat de bessen van heel dichtbij te bekijken, voelen en ruiken zijn. Frans: “Kortom een avond waar bessen volop aandacht krijgen en waar ik u zal aansporen om meer bessen te ontdekken in uw eigen tuin, uw wijk en uw woonplaats”.

Frans van der Graaf is 40 jaar lid van Groei & Bloei bij de afdeling Alblasserwaard en was tevens jarenlang bestuurslid. Hij werkte op een vasteplantenkwekerij en was brandweerman. Na zijn pensionering werd hij samen met zijn vrouw eigenaar van een nieuwe tuin in Brabant. Vanaf 2020 hebben ze deze tuin hersteld en vernieuwd. Hun tuin “De Wildert” in Oud-Gastel is van april tot september maandelijks te bezoeken, zie ook www.de-wildert.nl

 

Datum:dinsdag 1 oktober 2024
Tijdstip:19.30 uur
Toegang: gratis voor leden en € 3,- voor niet-leden
Locatie:De Aaj Bieb, Markt 70, 6074 BB Melick