Roermond

Geslaagde eerste kerstmarkt bij Groei & Bloei Roermond e.o.

Op zaterdag 25 november organiseerden wij voor het eerst in het Aad Raodhoes en de Aaj Bieb in Melick een kerstmarkt.

Vooraf waren de leden van onze kerstwerkgroep al enkele weken aan de slag gegaan om heel mooie kerststukken in elkaar te zetten. Tijdens de kerstmarkt ging men hier nog even mee door. Resultaat ruim 100 kerststukken, kransen, houten kerstcreaties en nog veel meer. Deze kerststukken werden deels verloot en deels verkocht. Dit alles om onze kas te spekken !

Daarnaast werden nog houten kerstdecoraties van Martin van der Goor en kersthangers van was, gemaakt door Henk Derhaag verkocht. Deze mooie decoraties vonden gretig aftrek bij de bezoekers.

Voor kinderen en volwassenen organiseerden wij een workshop waar veel gebruik van werd gemaakt en voor herhaling vatbaar is. Het was mooi om te zien hoe blij de kinderen waren met hun mooie kunstwerken. Uiteraard waren de volwassenen ook zeer tevreden met hun mooie kerstkrans.

Gedurende de hele kerstmarkt hebben Marcel Driessen en Tiny Peters demonstraties gegeven en konden de bezoekers zien hoe zij tewerk gaan om iets speciaals te maken voor kerst. Uiteraard waren de kerstopdrachten van onze cursisten ook te bewonderen door de meer dan 250 bezoekers. Er werd vier maal een loterij gehouden en in totaal zijn ruim 30 kerststukken verloot onder de aanwezigen. Dus veel mensen gingen met iets moois naar huis, al dan niet gewonnen of gekocht.

Verder waren er nog enkele andere aanbieders van groen en/of decoratiemateriaal of glazen kunstwerken. Ook dat viel goed in de smaak en daar was veel belangstelling voor. .

Gedurende de hele kerstmarkt trad het talentenorkest onder leiding van Harry Wolters diverse malen op en zij zorgden voor een muzikale kerstsfeer.

Het bestuur en de werkgroep kijken terug op een zeer geslaagde eerste kerstmarkt !!