Het verhaal van een gepassioneerd distilleerder........
Ik ben Ger Arts, geboren en getogen in Zuid-Limburg. Zo rond mijn zestigste zocht ik een bezigheid voor na mijn pensionering. Iets dat te maken moest hebben met smaakvol eten of drinken.
Ik heb ook een jarenlange interesse in Ierland en de Ierse cultuur. Tijdens een van mijn reizen door Ierland bezocht ik een kleinschalige whiskeydistilleerderij. Dit bezoek heeft mijn belangstelling gewekt voor het vak van distilleren.
In 2016 ben ik bij Syntra in Hasselt de opleiding tot distillateur gaan volgen en in 2017 heb ik besloten daar werk van te maken. In de vorm van het distilleren van Limburgse whiskey, maar daarnaast ook Kaore (Jenever), Gin en Eau de Vie van fruit uit Limburg.
Mwórveld Distillery wil bijdragen aan het verfijnen van het smaakpalet van gedistilleerde dranken. Smaakvolle distillaten leiden tot bewust consumeren, waarbij kwaliteit voor kwantiteit gaat.
De smaken komen tot stand door middel van het gebruik van grondstoffen van hoogstaande kwaliteit, een ambachtelijk stookproces en rijping in zorgvuldig geselecteerde houten vaten.
Voor onze graanproducten werken we samen met een lokale brouwerij en voor onze fruitdistillaten gebruiken we enkel grondstoffen uit de regio. Tevens is er maximale aandacht voor hergebruik van restproducten.
Uiteraard kunnen we iets proeven waarover Ger ons heeft verteld.
Wanneer: | Dinsdag 14 januari 2025, aanvang 19.30 uur |
Waar: | Aaj Bieb , Markt 70, 6074 BB Melick |
Kosten: | Entree gratis voor leden en € 3,-- voor niet-leden |