Roermond

Programma voor de maand juni 2024

9 juni: Busreis naar Plantenfestijn Appeltern door Rayon Limburg van Groei & Bloei georganiseerd (bus is bijna vol)

Het hele jaar door is er in De Tuinen van Appeltern Adventure Park volop aandacht voor het ontwerp en de inrichting van tuinen. De meer dan 200 verschillende voorbeeldtuinen spelen daarbij een grote rol. Maar omdat de plantenwereld van Appeltern in feite groter is dan de tuinenwereld, organiseert Appeltern het Appeltern Plantenfestijn. De planten van Appeltern en de planten van diverse gespecialiseerde en bevriende kwekers staan twee dagen lang extra in de schijnwerpers!

De Planten Promenade
Elk van de 200 tuinen in Appeltern heeft een ander beplantingsplan. Daarnaast is er de 10.000 vierkante meter grote Nationale Vaste Plantentuin. In elk hoekje van het park zijn dus al ontelbare plantcombinaties en plantconcepten te zien. Maar tijdens het Appeltern Plantenfestijn komen er nog heel veel soorten bij. De centrale Lindelaan wordt omgetoverd tot een feestelijke Planten Promenade. Tientallen kwekers zijn te gast om hun mooiste plantencollecties te laten zien en te koop aan te bieden.

Groei en Bloei
De grootste tuinvereniging van Nederland is op diverse manieren deelnemer aan het Plantenfestijn. Het Groei & Bloei Tiny House paviljoen dat op De Floriade stond, is vorig jaar herbouwd in Appeltern en er is ook een echte Groei & Bloei tuin bij aangelegd met veel aandacht voor het Groei & Bloei Tienpuntenplan.

Voor leden van afdeling Roermond e.o., is de opstapplaats: carpoolplaats Herten aan de Rijksweg Zuid in Herten om 08.20 uur.

13 juni Excursie naar Wijngaard "De Deelgaarderberg":

Gelegen op het hoogste punt van Maria Hoop op 49,5 meter boven NAP ligt wijngaard “de Deelgaarderberg”. De wijngaard is aangeplant in 2007 door Jos en Nicole Wilms.

Op donderdag 13 juni gaan we op avondexcursie naar de wijngaard, die iets meer dan een kilometer van hun huis ligt, waar Jos en Nicole ons uitleg geven over de verschillende soorten druiven die ze aangeplant hebben en hun groei.

Na de uitleg in de wijngaard, wandelen we terug naar hun huis waar we bij een proeverij met hapjes in het proeflokaal, uitleg krijgen over de vinificatie (wijnmaken). Het programma duurt ongeveer 2 ½ uur.

Aanwezig zijn om 19.00 uur, vervoer op eigen gelegenheid naar Diergaarderstraat West 4, 6105 CK Maria Hoop.

De kosten bedragen € 12,50 voor leden en € 15,00 voor niet-leden.

Aanmelden vóór 7 juni 2024 via  info(at)roermond.groei.nl