Roermond

Busreis Appeltern Plantenfestijn zondag 9 juni 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vindt in het Appeltern Adventure Park het tweede Appeltern Plantenfestijn plaats. Bij voldoende belangstelling gaan we zondag 9 juni met de bus naar dit Plantenfestijn samen met de andere afdelingen van Rayon Limburg.

Het hele jaar door is er in De Tuinen van Appeltern Adventure Park volop aandacht voor het ontwerp en de inrichting van tuinen. De meer dan 200 verschillende voorbeeldtuinen spelen daarbij een grote rol. Maar omdat de plantenwereld van Appeltern in feite groter is dan de tuinenwereld, organiseert Appeltern het Appeltern Plantenfestijn. De planten van Appeltern en de planten van diverse gespecialiseerde en bevriende kwekers staan twee dagen lang extra in de schijnwerpers!

De Planten Promenade
Elk van de 200 tuinen in Appeltern heeft een ander beplantingsplan. Daarnaast is er de 10.000 vierkante meter grote Nationale Vaste Plantentuin. In elk hoekje van het park zijn dus al ontelbare plantcombinaties en plantconcepten te zien. Maar tijdens het Appeltern Plantenfestijn komen er nog heel veel soorten bij. De centrale Lindelaan wordt omgetoverd tot een feestelijke Planten Promenade. Tientallen kwekers zijn te gast om hun mooiste plantencollecties te laten zien en te koop aan te bieden.

Noviteiten border
Al ruim 15 jaar wordt in Appeltern samengewerkt met tal van kwekers vanuit het hele land. Tijdens dit  Appeltern Plantenfestijn zijn zoveel mogelijk soorten planten te zien en te ervaren. De kwekers vertellen hun verhaal en laten iedereen delen in hun expertise. Er wordt een tijdelijke Noviteiten Border aangelegd waar alle nieuwe soorten gecombineerd gerangschikt zijn. De noviteiten zijn natuurlijk te koop bij stands van de kwekers.

GROEI & BLOEI
De grootste tuinvereniging van Nederland is op diverse manieren deelnemer aan het Plantenfestijn. Het Groei & Bloei Tiny House paviljoen dat op De Floriade stond, is vorig jaar herbouwd in Appeltern en er is ook een echte Groei & Bloei tuin bij aangelegd met veel aandacht voor het Groei & Bloei Tienpuntenplan.

Voor leden van afdeling Roermond e.o., is de opstapplaats: carpoolplaats Herten aan de Rijksweg Zuid in Herten om 08.20 uur

De kosten voor de bus bedragen € 22,50  per lid en € 25,00 voor een niet lid. De entree betaalt u ter plaatse onder de onderstaande voorwaarden:

  • Groei en Bloei leden betalen op vertoon van hun ledenpas met 2 personen  € 8,50 p.p. entreekosten bij Appeltern
  • Niet leden betalen de reguliere entreeprijs. (€ 18,95 jeugd tot 18 jaar € 9,50).
  • De buskosten overmaken aan Groei & Bloei Rayon Limburg op rek. nr. NL 44 ABNA 0400933748 met de omschrijving: 'Plantenfestijn, uw naam, naam van de afdeling en lid of geen lid'.
  • U kunt zich aanmelden tot 10 mei (info@roermond.groei.nl)
  • Uiteraard zorgt u zelf voor eten en drinken die dag.
Datum:zondag 9 juni 2024
Tijdstip en opstapplaats  08.20 uur vanaf carpoolplaats aan de Rijksweg in Herten
Bijdrage: € 22,50 leden / € 25,-- niet-leden voor de kosten van de bus
Locatie:Appeltern
Vervoer:per bus
Aanmelden:  info(at)roermond.groei.nl tot 10 mei 2024