Roermond

Appeltern Plantenfestijn

N.B.: DE BUSREIS OP ZONDAG 25 JUNI GAAT - WEGENS GEBREK AAN BELANGSTELLING - NIET DOOR.  Uiteraard kunt u op eigen gelegenheid het Plantenfestijn bezoeken op zaterdag 24 en zondag 25 juni vanaf 10.00 uur. Voor meer informatie ga naar de website van Appeltern.

Groei&Bloei is op diverse manieren deelnemer aan het Plantenfestijn. Dit voorjaar wordt het Groei & Bloei paviljoen wat op De Floriade stond, herbouwd in Appeltern. Er wordt ook een echte Groei & Bloei tuin bij aangelegd met veel aandacht voor het Groei & Bloei Tienpuntenplan.
 

24 en 25 juni: Appeltern Plantenfestijn
Het hele jaar door is er in De Tuinen van Appeltern volop aandacht voor het ontwerp en de inrichting van tuinen. De meer dan 200 verschillende voorbeeldtuinen spelen daarbij een grote rol. Maar omdat de plantenwereld van Appeltern in feite groter is dan de tuinenwereld, organiseert De Tuinen van Appeltern het Appeltern Plantenfestijn. De planten van Appeltern en de planten van diverse gespecialiseerde en bevriende kwekers staan twee dagen lang extra in de schijnwerpers!

De Planten Promenade
Elk van de 200 tuinen in Appeltern heeft een ander beplantingsplan. Daarnaast is er de 10.000 vierkante meter grote Nationale Vaste Plantentuin. In elk hoekje van het park zijn dus al ontelbare plantcombinaties en plantconcepten te zien. Maar tijdens het Appeltern Plantenfestijn komen er nog heel veel soorten bij. De centrale Lindenlaan wordt omgetoverd tot een feestelijke Planten Promenade. Tientallen kwekers zijn te gast om hun mooiste plantencollecties te laten zien en te koop aan te bieden.

Noviteiten border
Al ruim 15 jaar wordt in Appeltern samengewerkt met tal van kwekers vanuit het hele land. Tijdens dit eerste Appeltern Plantenfestijn zijn zoveel mogelijk soorten planten te zien en te ervaren. De kwekers vertellen hun verhaal en laten iedereen delen in hun expertise. Er wordt een tijdelijke Noviteiten Border aangelegd waar alle nieuwe soorten gecombineerd gerangschikt zijn. De noviteiten zijn natuurlijk te koop bij stands van de kwekers.

GROEI & BLOEI
De grootste tuinvereniging van Nederland is op diverse manieren deelnemer aan het Plantenfestijn. Dit voorjaar wordt het Groei & Bloei paviljoen wat op De Floriade stond, herbouwd in Appeltern. Er wordt ook een echte Groei & Bloei tuin bij aangelegd met veel aandacht voor het Groei & Bloei Tienpuntenplan.

Op zaterdag 24 juni wordt de bloemschikteam-challenge gehouden. Groepen bloemschikkers van de vereniging maken op diverse plekken in het park prachtige arrangementen. Beide dagen zijn deze arrangementen te bewonderen.

Op zondag 25 juni wordt tijdens het Appeltern Plantenfestijn het Tiny House door de nieuwe voorzitter van de vereniging, Leen Verbeek, feestelijk geopend.

Op zondag 25 juni wordt om 14.00 uur de landelijke finale bloemschikwedstrijden gehouden. Hier strijden de golden ticket winnaars van de afgelopen regio bloemschikwedstrijden tegen elkaar.

Op beide dagen worden bloemschik demonstraties en inloop workshops door Groei & Bloei georganiseerd.

Fort Kruiwagens heeft de vereniging 20 kruiwagens ter beschikking gesteld waar afdelingen naar geheel eigen inzicht iets mee kunnen doen. Deze kruiwagens worden in een lint richting het Groei & Bloei Tiny House opgesteld.

Publieksprijs
Het publiek kan een stem uitbrengen voor diverse onderdelen. Je kunt een stem uitbrengen voor de leukste kruiwagen, het mooiste bloemenarrangement en jouw beste plantennoviteit.

DE GEPLANDE BUSREIS OP ZONDAG 25 JUNI GAAT - WEGENS GEBREK AAN BELANGSTELLING - NIET DOOR.