Roermond

Avondexcursie naar Huys en Hof in Buggenum

Op dinsdag 19 september hebben we een bezoek gebracht aan de kwekerij van Christien Reinders. De mooie romantische tuin rondom een oude gevelboerderij (3000 m2) was sfeervol aangekleed met prachtige herfstdecoraties met o.a. pompoenen, kalebasjes en andere prachtige herfstvruchten/-materialen. U vindt er meer dan 200 soorten pompoenen en sierfruit. Ook zijn er verder vele soorten deco-komkommers en andere herfstvruchten aanwezig.

Andere verrassende vruchten en rariteiten maken deze presentatie tot een genoegen voor een ieder die de natuur lief heeft. De veelal eigen producten en lekkernijen, die ze zelf hebben verwerkt en ook te koop aanbieden zijn voor de culinaire smulpaap niet te versmaden. 

Christien Reinders maakt allerlei  leuke en lekkere dingen van pompoenen, geeft workshops en heeft één van de grootste pompoencollecties van Nederland. Daarnaast maakt ze ook veel werk van mooie bloemstukken, de aankleding van hun erf en sfeervol gedekte tafels. 

Onder het genot van koffie/thee met een heerlijk stuk pompoenenvlaai geeft Christine een overzicht van het programma van januari t/m december van alle werkzaamheden, evenementen, workshops, bloemschikken, etc. etc. Op elke woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur zijn ze geopend voor verkoop van bloemen, boeketten, decoraties, planten etc.