Roermond

Lezing plantaardig eten en koken

De geplande jaarvergadering kon door omstandigheden helaas op 8 maart niet doorgaan. Gelukkig ging de lezing van herboriste Marijke Stokking over plantaardig eten en koken wel door. 

Plantaardig voedsel eten is steeds populairder, omdat het lekker is en goed voor gezondheid en milieu. Plantaardige vetten zijn vaker onverzadigd en onverzadigde vetten zijn beter voor hart-en vaatziekten  en verlagen het cholesterolgehalte.

Zo wordt  met plantaardig voedsel bespaard op CO2-uitstoot en helpt het met het oplossen van het wereldvoedselprobleem. Ook wordt 40% van het graan op de wereld en ook soja veel door dieren gegeten. Als er minder dieren graan en soja eten,  blijft er meer over voor menselijke consumptie.

Op prettige en deskundige wijze maakte Marijke de aanwezigen bewust van het belang om het vleesgebruik te verminderen.

In de pauze werden bij de koffie plantaardige hapjes geserveerd.