Roermond

Wandeling met een IVN-gids door natuurgebied De Doort in Echt

De Doort is een natuurgebied ten zuiden van Echt. Het gebied meet 148 ha en is eigendom van Staatsbosbeheer. Het gebied is voornameijk gelegen tussen Middelsgraaf en de Nieuwe Graaf, die hier samen komt en uitmondt in de Geleenbeek. De Doort ligt op de overgang van het lage naar het middenterras van de Maas.

Het is een afwisselend gebied met loofbos, weilanden en akkers. Het gebied is verder rijk aan plassen die ontstaan zijn ten gevolge van de kleiwinning door de Echter dakpannenfabriek “De Valk”. Hierdoor komen er allerlei water- en bosvogels voor. De Doort heeft een van de grootste boomkikkerpopulatie in Nederland.

Op zaterdag 7 oktober (om 9.30 uur) gaan we onder leiding van een IVN -gids een mooie wandeling maken door dit. natuurgebied.  Het is een mooie groen en avontuurlijke route over smalle paadjes, goede wandelschoenen zijn nodig. De wandeling wordt afgesloten met koffie en vlaai.

U kunt zich aanmelden vóór 30 september door overmaking van € 8,50 p.p. voor leden en € 9.50 p.p. voor niet-leden op rekening nr. NL65 RABO 0144 1032 49 t.n.v. KMTP afd. Roermond onder vermelding van 'Wandeling De Doort'.

Aangezien bij de Doort maar een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar zijn, kunt u parkeren bij het Gemeenschapshuis de Koppel, (Vleutstraat 22 Dieteren). Vervolgens gaan we met een paar auto's de Doort in.

 

Datum:zaterdag 7 oktober 2023; aanmelden vóór 30 september
Tijdstip:09.30 uur
Toegang: € 8,50 voor leden en € 9.50 voor niet leden
Vertrekpunt:  Parkeren bij het Gemeenschapshuis de Koppel, Vleutstraat 22 in Dieteren
Aanmelden:vóór 30 september via info(at)roermond.groei.nl