Informatiemarkt Senioren in het Groen

De vereniging “Senioren in het Groen” willen senioren in Roermond bekend maken met tal van activiteiten in Roermond. Dat doen ze door laagdrempelig meerdere dagen per jaar te organiseren op een aantrekkelijke locatie. Op deze manier willen ze de vele mogelijkheden die er in Roermond zijn op aantrekkelijke wijze presenteren.

Tevens wil men zo de eenzaamheid onder senioren proberen te verkleinen. Ze doen dit in een groene omgeving vanuit de overtuiging dat een groene omgeving een meerwaarde heeft voor de gezondheid van mensen. Ook een geestelijk, lichamelijk en  sociaal actief leven werkt mee aan de gezondheid van mensen. En na de lange periode van stilstand van vele activiteiten is het zeer gewenst om weer te starten met activiteiten.

Volgens het stappenplan van de regering kunnen deze zomer weer activiteiten van start gaan en in overleg met “bijStox” tuincentrum is we woensdag 11 augustus gepland voor de volgende bijeenkomst. Diverse organisaties zijn uitgenodigd en hier worden clusters van gevormd. De clusters worden: Kunst en cultuur, Bewegen, ICT, Natuur- en groenverenigingen en Ondersteuning van senioren. Daarnaast doen de seniorenverenigingen mee.

Groei en Bloei ondersteunt dit initiatief van harte.