Roermond

Busreis Watertuinen Annevoie en Namen

Op zaterdag 1 juni gingen we met de bus naar de Watertuinen van Annevoie en de stad Namen.

De Tuinen van Annevoie in de provincie Namen zijn de enige watertuinen in België en behoren tot de mooiste van Europa. Deze watertuinen stammen uit de 18e eeuw waar natuurlijke charme op de voorgrond staat. De tuinen zijn prachtig in elk seizoen en behoren tot het belangrijkste erfgoed van Wallonië. Wandelend door de watertuinen werden we betoverd door tientallen watervallen en fonteinen, bassins, vijvers en statige bomen in mooie symmetrische rijen. 

En telkens weer nieuwe landschappen: de prachtige perspectieven van de Franse tuinen, de fantasie van de Engelse stijl en de intieme charme van de Italiaanse stijl. De fonteinen en waterpartijen vormen een wonderlijk spektakel zonder dat er daar machines of waterpompen bij komen kijken.

Na (een moeizame) lunch in Brasserie Bocow vertrokken we naar de stad Namen waar we een panoramische bustocht zouden maken onder leiding van een Nederlandssprekende gids. We reden naar de beroemde Citadel met mooie panorama's van de Sambre en de Maas-valleien. Helaas had de gids de draaicapaciteit van de bus overschat en moesten we een spannende achteruitrit met de bus maken. Gelukkig bracht de chauffeur ons weer heelhuids naar veilige oorden. Door dit oponthoud en de drukte in de stad was het niet meer mogelijk om de beloofde vrije tijd in Namen te spenderen. Jammer, misschien een goede reden om nog een keer terug te komen. De tuinen van Annevoie waren in ieder geval zeer de moeite waard.

Voor foto's klik hier.