Roermond

Lezing over paddenstoelen

Op dinsdag 8 november zal Gerard Dings uit Haelen een lezing verzorgen over paddenstoelen. Gerard is IVN natuurgids en lid van de NMV (Nederlandse Mycologische Vereniging) en de PSL (Paddenstoelen Studiegroep Limburg).

In het eerste deel van de lezing wordt vooral aandacht besteed aan de (bijvoorbeeld in paddenstoelen boeken) veel gebruikte indeling van paddenstoelen naar VORM: paddenstoelen met steel en hoed (met aan de onderzijde plaatjes, buisjes of stekels), de houtzwammen (meestal ongesteeld en met aan de onderzijde vooral gaatjes) en de overige vormen: bekerzwammen, buikzwammen, morieljes, kluifjeszwammen, aardtongen, koraal- en knotszwammen.

Na de pauze wordt gekeken naar de FUNCTIE van paddenstoelen: saprofyten, parasieten en symbionten (mycorrhiza-vormende paddenstoelen). Ook worden voorbeelden gegeven van eetbare, giftige en hallucinogene paddenstoelen. Aan het eind een luchtige afsluiting door een link te leggen met de sprookjes- en elfenwereld.

Voor meer informatie en aanmelding kijk op de website.

Kerst met Groei & Bloei

Kerst is een gezellige en romantische periode. Gezellig met de familie rond de tafel die smaakvol is aangekleed met kerststukjes. De kerstboom opgetuigd met mooie kerstballen en veel lichtjes, binnen en buiten kertversiering met veel groen en kaarsen, die sfeer en warmte uitstralen.

Nadat de kerstshow al 2 jaar niet is doorgegaan vanwege de coronapandemie hopen we dit jaar weer een mooie kerstshow te kunnen presenteren, zodat u inspiratie op kunt doen om het eigen interieur in kerstsfeer te brengen.

Het exacte programma wordt binnenkort nader bekend gemaakt, maar zet vast de datum in uw agenda: woensdag 30 november 19.30 uur. U wordt via Facebook, de NieuwsFLITS en deze website op de hoogte gehouden.