Roermond

Busreis Gardenista

Van 15 t/m 19 mei 2019 werd door Groei en Bloei voor de eerste keer een nieuw landelijk groenevenement georganiseerd. Gardenista staat voor de verbinding tussen amateur en professional, het aanbod en de consument en voor het etaleren van groenopleidingen als belangrijke en onmisbare schakel voor de toekomst van de groensector. Bewustwording over onze leefomgeving, maatschappelijke betrokkenheid middels groen en duurzame inzetbaarheid van groen vormen de rode draad van het evenement.

Tijdens het evenement werden bezoekers geprikkeld en enthousiast gemaakt voor alles wat met groen te maken heeft. Naast de traditionele hoekstenen van het evenement: hoveniers (tuinontwerp en tuinaanleg), topkwekers en bloemschikkers werd het evenement gelardeerd met beleving in de vorm van proeven, horen, ruiken en zien. En dit alles met een internationaal karakter.

Het evenement werd georganiseerd op Kasteel Ophemert, ook wel Heerlijkheid in de Betuwe genoemd, dat ligt ten noorden van de Waal in Ophemert, gemeente Neerijnen. Het is een uitstekende plek, die volledig voldoet aan de kwaliteitseisen.

Op zaterdag 18 mei heeft onze afdeling een busreis georganiseerd om dit evenement te gaan bezoeken. Het was een prachtige dag met mooi weer en er was van alles te zien en te beleven. We hebben ervan genoten.

Voor foto's klik hier.