Activiteiten & Actueel

Wandeling natuurgebied De Koningssteen o.l.v. Peter Joosten

Op zondag 13 april maken we een wandeling door het natuurgebied De Koningssteen bij het mooie witte stadje Thorn. Het gebied is een van de oudste natuurontwikkelingsprojecten langs de grensmaas die daar de natuurlijke grens met Belgiƫ vormt. In Koningssteen grazen een kudde Gallowayrunderen van Natuurmonumenten en een harem Konikpaarden van het Belgisch Limburgs landschap. De begrazing van de dieren zorgt dat hardhoutooibos, doornstruwelen en kruidenrijke graslanden zich naast elkaar ontwikkelen.

Peter Joosten vertelt over het ontstaan van de Koningsteen, de rijke flora, de vogelstand en hij laat een beverburcht zien en misschien, als het er nog is, het holletje van de ijsvogel. Verder zal hij wijzen op de belangrijkste voorjaarskruiden.

De wandeling start om 9.30 uur en duurt ongeveer 2 uur. Aansluitend gebruiken we een eenvoudige lunch.

Nadere informatie over kosten en aanmelding volgt zo spoedig mogelijk. 

Datum:zaterdag 13 april 2019
Tijdstip:9.30 - 11.30 uur, aansluitend lunch
Kosten:volgt zo spoedig mogelijk
Startpunt:  De Koningssteen, Waterstraat 9, 6017 AJ Thorn

 

U kunt parkeren bij Koningssteen; deze parkeerplaats is 200 meter voor het wandelgebied. U kunt er komen door in Thorn de Waterstraat uit te rijden en bij de kleine rotonde rechtsaf te gaan. De weg loopt langs het grindgat. Aan het einde is rechts parkeermogelijkheid.

meer
15
Jan
Vergeten smaakmakers en paradijskorrels (Blik op de Tuin - 884)
10
Jan
VAN VERVAL TOT HOTEL