Activiteiten & Actueel

Lezing over arboreta

Fon Habets, park –en tuinrestaurator uit het zuid-limburgse Scheulder, houdt op dinsdag 6 november 2018 een lezing over botanische tuinen waaronder arboreta.

Zijn specialisatie is groenhistorisch onderzoek in de voormalige Zuid-Limburgse mijnstreek en door zijn kennis en deskundigheid, expert naar de werken van de beroemde  Duitse tuinarchitect en botanicus Maximilian Friedrich Weyhe in Nederland.

Een botanische tuin is niet zomaar een fleurig lapje groen. Botanische tuinen zijn de levende musea van de botanie, de kennis van planten. Elke tuin met hun eigen collectie, kleur, sfeer en karakter.

Het doel van de avond is de toehoorder kennis te laten maken met enkele aspecten van botanische tuinen. De geschiedenis en functie van deze bijzondere tuinen is in de meeste gevallen specifiek. Bijzondere planten en bloemen kunnen alleen daar bewonderd worden. Het gaat erom dat u met de opgedane kennis als achtergrond, een keuze kunt maken uit een van de 25 botanische tuinen in Nederland en deze ook met plezier kunt beleven. Neem wel uw mobiele telefoon mee!!!

Wilt u voorafgaande aan de lezing nadere informatie over Fon Habets, dan is er een website om over zijn werk te lezen (www.habetsthuynen.nl).

 

Datum:dinsdag 6 november 2018
Tijdstip:19.30 uur
Toegang: gratis
Locatie:De Aaj Bieb, Markt 70, 6074 BB Melick

 

 

meer
17
Nov
herfstbladeren
16
Nov
Een hele Tours - Blik op de Tuin 876