Excursie Kasteel Keverberg

Op zondag 21 oktober 2018 brengen we een bezoek aan Kasteel Keverberg in Kessel.

Kasteel Keverberg is één van de oudste kastelen van ons land en is tevens ook het modernste. Kasteel De Keverberg is in 2015 in een nieuw jasje gestoken. En nu is het met haar ligging aan de Maas een unieke vergaderlocatie, trouwlocatie en feestlocatie. Op de grens van Noord- en Midden-Limburg is het ook een perfect onderdeel van een dagje uit vol historie, avontuur en architectuur..

De oorsprong ligt in het jaar 950 toen de tolrechten aan de Graven van Kessel werden toegekend. Om deze rechten kracht bij te zetten bouwden ze een grote stenen toren. Rond het jaar 1250 werd deze half afgebroken en bedolven onder het zand van de huidige kunstmatige heuvel, ook wel motte genaamd. Deze toren is bij de herbouw in 2015 weer deels zichtbaar gemaakt en kunt u in de kelders van het kasteel bewonderen. Hierdoor staan er in feite twee kastelen boven op elkaar.....hoe uniek kan iets zijn?

Laat u ook verrassen door het wonderlijke verhaal van de laatste adellijke bewoner, Baron Frits van Keverberg. Hoe hij verdween en na 150 jaar weer werd teruggevonden......

De kosten voor excursie bedraagt € 12,00  p.p. voor leden (gezinsleden zijn ook leden) en € 14,50 p.p. voor niet leden. Dit is inclusief entree, rondleiding en koffie met vlaai.

U kunt zich aanmelden door overschrijving vóór 10 oktober 2018 van € 12,00 (14,50) p.p. op rekening NL65 RABO 01441 03249 t.n.v. KMTP afd. Roermond onder vermelding van ‘Excursie Keverberg’ en uw lidnummer.

Datum:zondag 21 oktober 2018
Toegang:  € 12,00 / € 14,50 p.p.
Locatie:Kasteel Keverberg, Kasteelhof 4, 5995 BX Kessel
(vervoer op eigen gelegenheid)
herinrichting tuin achter
Hill Station Cameron - Blik op de Tuin no. 867