Activiteiten & Actueel

Excursie Kasteel Keverberg

Op zondag 21 oktober 2018 hebben we een bezoek gebracht aan Kasteel Keverberg in Kessel. 

Kasteel Keverberg is één van de oudste kastelen van ons land en is tevens ook het modernste. Kasteel De Keverberg is in 2015 in een nieuw jasje gestoken. En nu is het met haar ligging aan de Maas een unieke vergaderlocatie, trouwlocatie en feestlocatie. Op de grens van Noord- en Midden-Limburg is het ook een perfect onderdeel van een dagje uit vol historie, avontuur en architectuur..

De oorsprong ligt in het jaar 950 toen de tolrechten aan de Graven van Kessel werden toegekend. Om deze rechten kracht bij te zetten bouwden ze een grote stenen toren. Rond het jaar 1250 werd deze half afgebroken en bedolven onder het zand van de huidige kunstmatige heuvel, ook wel motte genaamd. Deze toren is bij de herbouw in 2015 weer deels zichtbaar gemaakt en kunt u in de kelders van het kasteel bewonderen. Hierdoor staan er in feite twee kastelen boven op elkaar.....hoe uniek kan iets zijn?

Tijdens de rondleiding vertelde de gids uitgebreid over het ontstaan en de restauratie van het kasteel en natuurlijk ook het wonderlijke verhaal van de laatste adellijke bewoner, Baron Frits van Keverberg. De excursie werd afgesloten met een gezellig samenzijn onder het genot van koffie/thee en vlaai.