Activiteiten & Actueel

Plantenruilbeurs najaar

Zoals bij de echte tuinliefhebbers bekend is het najaar eigenlijk de beste tijd om de meeste vaste planten te (ver)planten. Daarom houden we elk jaar ook een plantenruilbeurs in het najaar.

Onder een stralend najaarszonnetje werden we zaterdag 6 oktober hartelijk ontvangen door Peter van Cruchten en zijn echtgenote met koffie en heerlijke vlaai in de tuin van Basisschool De Kasteeltuin in Roermond. Deze school is al jaren bezig om leerlingen meer te betrekken bij de tuin. Elke woensdagmiddag werken leerlingen in de grote moestuin binnen het hek en de siertuin buiten het hek. Dit alles onder deskundige leiding van leerkracht Peter van Cruchten.

Onze afdeling heeft al enkele jaren een goede band met deze school. Zo vinden o.a. de overgebleven plantjes van de plantenruilbeurzen steeds weer een mooie plek in de schooltuin. De deelnemers hebben kunnen constateren hoe goed al deze plantjes de afgelopen jaren terecht zijn gekomen.

Ook dit jaar waren er weer genoeg plantjes over om de schooltuin nog mooier te maken. Alles bij elkaar een gezellige en heerlijke ochtend.