Plantenruilbeurs najaar

Zoals bij de echte tuinliefhebbers bekend is het najaar eigenlijk de beste tijd om de meeste vaste planten te (ver)planten. Daarom houden we een tweede plantenruilbeurs in het najaar en wel op zaterdag 6 oktober 2018.

Deze keer zijn we te gast in de tuin van Basisschool De Kasteeltuin in Roermond. Deze school is al jaren bezig om leerlingen meer te betrekken bij de tuin. Elke woensdagmiddag werken leerlingen in de grote moestuin binnen het hek en de siertuin buiten het hek. Dit alles onder deskundige leiding van leerkracht Peter van Cruchten.

Onze afdeling heeft al enkele jaren een goede band met deze school. Zo vinden o.a. de overgebleven plantjes van de plantenruilbeurzen steeds weer een mooie plek in de schooltuin. Het leek ons daarom een goed idee u te laten zien waar uw plantjes zoal terecht komen.

U kunt van alles te ruil aanbieden: tuin- en kamerplanten, bollen, knollen, zaden en heesters. S.v.p. de planten graag goed verpakken en zo mogelijk voorzien van een naamplaatje. Alleen ruilen en weggeven is toegestaan, dus niet verkopen. Deze ruilbeurs is een uitgelezen mogelijkheid om in een mooie omgeving oude planten te ruilen voor nieuwe.

Zeker voor nieuwe leden is de plantenruilbeurs een uitstekend moment om eens kennis te maken met de vereniging. Dus kom gewoon eens vrijblijvend een kijkje nemen.

Datum:zaterdag 6 oktober 2018
Toegang: gratis