Activiteiten & Actueel

1-daagse busreis België

Op zaterdag 9 juni brengen we een bezoek aan de Open Tuin- en Plantendagen op Kasteel Hex. Kasteel Hex is omgeven door weelderige tuinen en park, akkers, boomgaarden en bossen. Het landgoed dateert uit de late 18e eeuw en de opeenvolgende bewoners zijn er in de loop der tijd in geslaagd om de sfeer, de eigen tradities en het unieke karakter te behouden.

De tuinen en het landschapspark  zijn tweemaal per jaar geopend voor bezoekers; eenmaal tijdens het tweede weekend van juni en de volgende keer tijdens het tweede weekend van september. De tuinen en beplanting worden verzorgd door hoveniers die kwaliteit waarderen, zij zijn professionals die de fijne kneepjes van hun vak graag overbrengen aan een geïnteresseerd publiek.

We worden met de bus afgezet en nadat we door de kassa zijn kunt u op eigen gelegenheid rondlopen in de formele tuinen, de moestuin en het landschapspark. Ongeveer ieder uur starten er rondleidingen met een gids en u kunt zich daar vrijblijvend bij aansluiten.

Daarnaast is er een educatief programma met demonstraties en themarondleidingen, evenals het aanbod van gespecialiseerde kwekers en andere tuinproducten. Op diverse plaatsen kunt u wat drinken en/of eten (op eigen gelegenheid en voor eigen rekening).

Rond 14.30 uur gaan we ons weer verzamelen en vertrekken we naar de mooie oude stad Tongeren. Hier neemt een ‘begijntje’ ons op sleeptouw door het begijnhof en het begijnhofmuseum. Met anekdotes en feiten dompelt ze ons onder in de wereld van het begijnhof. In de middeleeuwse kelder kunnen we genieten van een kopje koffie of thee met een stukje ‘begijnentaart met vruchten uit den boomgaard’. We sluiten het bezoek af met een biologisch kruidenbiertje ‘Het Dagelycks Bier’ of een vlierbessenlimonade.

De kosten voor deze 1-daagse busreis bedragen € 44,50 p.p. voor leden (gezinsleden zijn ook leden) en € 49,50 p.p. voor niet leden. Dit is inclusief busreis, entree kasteel Hex, rondleiding Tongeren. Koffie/thee/lunch bij Kasteel Hex is voor eigen rekening.

We vertrekken om 9.45 uur vanuit Roermond en zijn rond 18.00 uur daar weer terug.

U kunt zich aanmelden door overschrijving van € 44,50 (49,50) p.p. op rekening NL65 RABO 01441 03249 t.n.v. KMTP afd. Roermond onder vermelding van ‘busreis België’ en uw lidnummer. Inschrijving vóór 15 mei 2018, maar liefst zo spoedig mogelijk. Deelname geschiedt op volgorde van binnenkomst van de betaling.

 

Datum:zaterdag 9 juni 2018
Tijdstip:9.45 - 18.00 uur
Kosten:€ 44,50 / € 49,50 p.p.
Opstapplaats:  Kasteel Hillenraedtstraat 1,
6043 CA Roermond (Gilde Opleidingen)
meer
20
Jul
Volkstuin: verrassingen
15
Jul
Volkstuin: het gewas bij de buren…….