Stadswandeling 'Rondje Roermond'

Op zondag 22 april maken we onder leiding van Peter van Cruchten een wandeling door Roermond. Peter van Cruchten is leerkracht op de Basisschool De Kasteeltuin in Roermond, de school waar kinderen kunnen groeien en bloeien.

Onze afdeling heeft al enkele jaren een goede band met deze school, met name voor wat betreft het project ‘schooltuin’. Zo vinden o.a. de overgebleven plantjes van de plantenruilbeurzen steeds weer een mooie plek in de schooltuin.

De drijvende kracht achter de schooltuin is Peter van Cruchten. Daarnaast is hij stadsgids van Rondje Roermond, een enthousiaste groep gidsen die graag met geïnteresseerde bezoekers, van binnen en buiten de stad, hun kennis en liefde voor de stad willen delen.

De stadswandeling door de geboorteplaats van Pierre Cuypers duurt ongeveer 1,5 uur en voert langs zijn bekende en minder bekende werken. Ter afsluiting en onder het genot van koffie met vlaai in Het Arresthuis vertelt Peter nog over de ‘arresthuizen’ van Roermond vanaf 1800.

De kosten voor deze wandeling bedragen € 8,50 p.p. voor leden (gezinsleden zijn ook leden) en € 10,-p.p. voor niet-leden, dit is inclusief gids en koffie met vlaai in het Arresthuis.

U kunt zich aanmelden door overschrijving van € 8,50 / 10,00 p.p. op rekening NL65 RABO 01441 03249 t.n.v. KMTP afd. Roermond onder vermelding van ‘Rondje Roermond’ en uw lidnummer. Inschrijving vóór 10 april 2018.

Datum:zondag 22 april 2018
Toegang: € 8,50 / € 10,00 p.p.
Startpunt: Stationsplein Roermond (voor hoofdingang station)
Westland, bollenstreek…Blik op de Tuin no. 850
Volkstuin: nat eind, slecht begin