Activiteiten & Actueel

Lezing en wijnproeverij met Arthur en Lyn Verjans

Aansluitend aan de jaarvergadering zal Arthur Verjans van de Kleine Wijngaard een lezing houden over druiventeelt en het maken van wijn met tot slot een kleine wijnproeverij met lekkere hapjes gemaakt door echtgenote Lyn Verjans.

Arthur en Lyn Verjans kochten In 1977 de boerderij in Ophoven 10. Direct in het eerste jaar werden een aantal fruitbomen geplant en een grote moestuin ingericht. De doelstelling van Arthur en Lyn is producten uit eigen tuin. 10 jaar later kwam hij in contact met een wijnmaker uit België en werd van alle fruitproducten wijn gemaakt, zelfs van paardenbloemen, vlierbloesem, vlierbes, berkenwater, rozenbottels enz. enz.

De volgende stap was het leren proeven van wijn en daarna het keuren van wijn. In 1991 behaalde Arthur het wijnkeurmeesterdiploma en werd hij aangesteld als keurmeester van de Nederlandse Wijnmakers Federatie. Intussen had hij alle mogelijke wijnrecepten en wijnkeurvaardigheden op schrift uitgewerkt zodat hij wijnkeurlessen en presentaties over diverse wijnthema's kon houden. Aansluitend heeft hij ruim 15 jaar in den lande bij wijnmakersfederaties en op diverse Volksuniversiteiten wijnthema's behandeld en proef-  en keuringslessen gegeven.

Laat u verrassen door de smaak van de Roggelse wijn en de lekkere hapjes mag u zeker niet missen.

Datum:dinsdag 06 maart 2018
Tijdstip:19.30 uur
Toegang:  gratis
Locatie:De Aaj Bieb, Markt 70, 6074 BB Melick